:: cerita saya ::

hey2...msti korg sume rindu aku kan?hehe..sori la..aku cuti jadik blogger jap bab aku lek kg..
tu yg blog aku ni bersawang..sedih ouhh..sori ye sygku..meh nk cuci skit..hehehe...
ok..skunk aku nk cter pe yg jadik skit2 spnjg aku lek kg aku kt KELANTAN..

27hb Oktober 2010
smpai kt umah..lyn cter AIRLASTBENDER ngn adek2 n ayah..borak2 ngn mama..kms brg..then tdo!yg ptg,sume org ckp aku da BULAT! yeaaa!

28hb Oktober 2010
g spital tp kne balik bab dktr mls..dorg sume blk tdo..kuar ngn kwn time skola teknik dlu..pastu lek umah pkai inai yg aku beli kt mydin..teringin lak nk pkai inai..abes kaki aku adek aku buat kertas lukisan..biasalah..bkt2 seni yg terpendam..hehehe..


29hb Oktober 2010
bgn lmbt..tak berjaya g spital..hehe..tdo blk..bgn ptg tu mkn2 ngn adek..borak ngn mama..kms2 brg nk lek kul 10 mlm ke kl..yg plg best mse lam bas lak..de mat salleh yg duk sebelah aku mabuk bas..die muntah lak atas bas..mak aihh! bau muntah die tu..menusuk2 jantung aku..seolah2 menolak segala sisa toksin lam prut aku utk kuar join bersama...terpksa thn nfs selama 2jam sblm smpai PUTRA! smpai putra,mek teksi & trus lek ostel kt bndar sunway..

30 Oktober 2010
smpai2 je trus g bekfest ngn si jantung hati & belanja kwn2 yg len mkn nasi bungkus..pastu g court badminton..balik blik,tdo trus..mlm bgn tgk bola then YEAAAHAAAAAAAAAAA!!! 
KELANTAN VS N.SEMBILAN
2        -          1
KELATE MEME KEMAH KEMING AHHHH!
dpt tdo dgn nyenyak smpai ke pagi ni kerana hati gumbira girang tak terkata..hehehe...so..ari ni aku nga pkir g nk wat pe..bab aku msh dlm cuti peristiwa..hak3!!!!!

p/s:aku rindu kwn2 blog tau! hehehe..love u all! muahhh!

:: Saya Balik Kejap Je ::

 awak...
mmg berat hati ni nk tggl awk sorg2 kt snie..
awk tu da la manja..nk kene dodoi baru ley tdo.hurmm2...
jgn smpai awk suh org len dodoi dah r...
sye pat tau,siap r awk...
awk kan tau npe sye balik ni kan?
xyah la sedih2..lau awk sdih2 cmnie..
cmne sye nk balik?
sye balik ni utk kebaikan kite syg...
t sye balik kl,kite g BUKIT JALIL ye syg...
insyaallah..
take care ye sygs...


I LOVE U LA SYG!

:: Dia Tak Hot Tapi Dia Comel & Manja ::



Dek Na...itu lah panggilan sye kt die mse first2 knl die...sye ingt lagi..
sye ley knl ngn die bab die hmpir pitam coz idung berdarah mse ari sukan..sye yg tlg die..sye jge die mse tu..
lau tak silap la..da lme tau...mse tu sye darjah 6 die darjah 4...kami sme2 rumah kuning lau tak silap..heee...

sejak dari mse tu,ktrg rpt..die selalu g klas sye..papehal,skit2 ckgu cari sye..kwn2 die cari sye..then kami rpt..rpt sgt2...syg die sgt2 la...sye tumpu perhatian kt die je mse nie..kitrg sme2 jnji takan cari adek-badek angkt len..
mse tu hepi sgt...

pastu sye nek skola menengah...da ta ley jpe die ari2 da...tp sye ingt g mse sye wat reunion mse form2 lau tak silap..sye ajk die..mse tu kami de mek gmbr.tp gmbr tu ilang..adek2 kt umah yg ilang kan..uuuu~~ sdih..
.
then mse sye form 3 die nek form 1..sye hepi sgt mse ni bab ley jpe die tiap2 ri..tp kebahagiaan yg sye rasa tu hanya smntara..die pindah skola..then trus lost kontek ngn sye..sye ta tau npe ngn die...kitrg penah terserempak sekali kt luar,tp die cm wat2 ta knl sye..sedih sgt mse tu...sye ta tau pe slh sye kt die..

after sye msuk kolej..sem 4 baru sye jpe die lam fb..whoaa!!!! mse nie sye hepi teramat2..ley kate tiap2 ri duk on9 ym ngn die..webcam la..chatting la..suke sgt..seronok pat tgk die gelak2..pat dgr die pggil sye 'kak as' balik..hehehe...bahagianye mse ni...mse ni la baru pat tau npe die pndah skola...upe2nyer kes sye time 'TINI' a.k.a bekas kwn die jadik adek angkt..ptt la..huhu..padahal da sme2 jnji..tp sye MUNGKIR JANJI....hehehe..spe tak mrh??lau sye,sye pom mrh..maafkan akk ye sygs..akk da ta buat da...coweyy!!


then sye cuti sem...sye balik umah..then trus wat date ngn die..mse tu lau tak silap sye 19 May 2010...kitorg dating2 kt Taman Tengku Anis..pastu kitrg g lepak2 jap kt dpn RIDEL HOTEL..mek angin sungai..lalala~~~...pastu ptg tu kitrg gerak g Pantai Cahaya Bulan..hehe...mse nie ktrg mek gmbr byk2..tp tade la byk sgt...tp sblm smpai kt PCB nie..adek telah dirompak..mse tu kt masjid...dasar org skunk nie..bengong tak bertempat..kt masjid pom nk mencurik..tp mse ni sye kesal gler..bab tak teman adek...maafkan akk dekk..smpai skunk akk still ase bersalah terhdp adek..lau akk ade msti beg duit adek ta kenen curik an..uuu~~~sori sayam!!!

itu lah detik yg ta dpt sye lupakan..bersama2 ngn adek..jln2 tepi pantai setelah hmpir 7 tahun tak jpe die..seronok sgt2 mse tu..sikap manja die tu tak penah2 hilang..manja sejak dlu agi..hehe..Syg adek sgt2 tau...jnji ngn akk relationship kite kekal smpai ujung nyawa k dek..muahhhxx!

ADEK,AKK SYG ADEK TAU..ADEK JGE DRI LEKLOK...SEMOGA KEBAHAGIAAN SENTIASA JADI MILIK ADEK YE SYGS!



:: Saya Takkan Jadi Seorang Kawan Yang Baik Untuk Awak :

by Cik Nafeesah on Sunday, October 24, 2010 at 3:40am

Awak ingt g xperkenalan pertama kite???Mse tu lam lab 2..knl2..pggl2 nme..nme kite hmpir2 sme kan..smpaikan lau de kwn pggl kite sme2 menyahut kan??hehehe..suke sgt mse tu..msing2 innocent gler..mse tu kite duk blok len2...awk duk blok 'berhantu' tu..sye duk blok c..papehal msti sye g blik awk kan..then kite sme2 wat kptsn nk cari umah sewa..coz kite selalu bersma...ssh lau nk wat kje bab blok len2..mule2 kite rpt ngn geng kid,mas,anis,faizah,nabil,boy,pak tam,izzah..bak kate satu kelas la kite rapt kan..?seronok sgt mse tu..

bile kite da stat pindah umah...mse tu still sem 1...mcm2 mslh kite dpt kan..kwn2..pencuri la..ntah pape..tp kite tak penah pisah..kite always bersama..smpaikan kite kuar dari umah sewa sme2 dek kerana slh phm antara kite,aida,kiki & usher kan?mse tu gler kontroversi kan?sume org nk mek tau sal kite..sebok tol..hahahaha!!!


then kite duk umah sewa yg skunk awak duk nie..mse raye kite wat umah terbuka kan?sume hepi jep mse tu..kite jmput lectrer OM sume kan..sir hakim..miss zira..miss zura..spe g eyh??terlupa lak aku..hahaha...

msuk sem 2,sye msuk ostel..sye tinggalkan awk kt umah sewa tu sorg2..sye da nmpk muka awk len mse sye g mek brg..tp sye tahan...mse tu bermula la sume kekacau bilauan..kan2??smpai kan kite gado besar kan?nape??sye la..mulut tak de insurans..tak ley langsung nk jage maruah kwn..hurmm..terok kan sye nie..?smpai kan miss zura msuk cmpur kan2?tgk..sume org pelik lau kite gado,bab kite kwn rapat sgt2..cume sye tak hargai awk..byk bende sye wat..tp last2 kite kwn balik kan..awk maafkan sye kan?awk berhati baik..sye tade hak nk khianati awk atau malukan awk..sye mtk maaf sgt2 bab malukan awk..sye ptt smpan rahsia awk tu baik2...tp sye khianati awk..

msuk sem 3 lak..kite da ok cm bese..mse tu kite still stdy sme2..awk pom sggup dtg ostel nk blaja..sye suke smngat blaja awk tu..tp mkin lme awk ta suke msuk ostel da..disbbkan beberapa mslh yg tmbul kan?kesian awk..mse tu rmai nk jatuhkan awk..sye pom tatau nape...

msuk sem 4,kite sme wat even..best gler...tp mse ni pom mcm2 cter tmbul sal awk ngn sye kan?tp awk plg teruk kan?double cheeseburger??hahahaha!! cm budak2 sume nie..mse ni kite da jauh da..awk lbh rpt ngn tira,dila,zaid,finas...kite da jaoh sgt..sye kdg2 jeles tp sye wat tatau bab sye yg jauhkan dri dari awk..bkn salah awk..sye yg salah..sye mtk maaf kt awk tau..

mggu pertama sem 5..kite duk kelas sekali..bab kite sme2 repet paper eco...mse ni sye kembali ke rumah sewa bersama ngn awk..tp sye tau prangai sye da lain..da tade mood nk stdy..& mse ni lah bermulanya titik noktah pengajian sye..sye ta sngke sume ni ley jadi cmnie..sye ta sngke sye ni rupa2nya bkn kwn yg baik utk awk dan sume org..sye baru tau sye ni jenis yg TAK RETI HARGAI KAWAN....tape..sye terima sume ni dgn hati terbuka bab sume sye yg slh..sye yg memulakan sume pertelingkahan itu..sye yg buat musuh..ape pom sye still syg awk..sye still aggp awk kwn baik sye cm sem 1 dlu..sye sentiasa tgk perkembangan awk lam fb awk..sye malu nk tgur awk...tp sye jadik berani tgor awk bab awk ngn syasya dtg kt tmpt kje sye ritu an??mse tu sye sebak awk...sye sebak tgk awk..ta sngke awk still nk jpe org cam sye nie..sye harap awk sentiasa bahagia & awk berjaya lam pelajaran awk tau..lau senang,t awk grade,sye dtg k..tu pun lau kehadiran sye ni perlu utk awk...

sye tulis note ni hnye nk luah pe yg sye rase..tade niat nk malukan awk..awk still kwn sye..sye jnji awk..pasni,sye akn jge maruah kwn2 sye...sye takan khianat kwn2 lagi..

NILAI PERSAHABATAN & BERHARGANYA KAWAN..itulah yg sye bljr dari awk NURUL AISYAH HAZARIN...awk akn ttp berada di tmpt yg sme lam hati sye...sye takan penah lupa kenangan kite,sya..



GUD LUCK MY DEAR!!!!

ni gmbr first kite kan?
ni pic last kite...

50 Bloggers Diperlukan


mse blogwalking pagi nie,aku terjpe satu artikel best..

hehehe..aku jadi berminat ouuhh nk joinn..nape?bab daripada aku buang mse blogwalking & follow blogger len yg blm tentu aktif,bek aku ltk blog aku utk di link kan lam blog tu..y not kan??aku mmg ta rajin sgt update blog tp aku suke blogwalking..entry2 kt blog tu pom aku baru nk 'jamah'..hehehe....

aku kene wat sume kt bwh ni utk join...

1- aku kene pilih banner dorg then letk lam blog aku.

2- buat entry sal ''50 Bloggers Diperlukan'' then nape aku join blogroll 100penulis.com

3- respond kt dorg banner yg aku pilih ngn url entry pos aku...haaaa...da ciap..

lau korg nk join sme ngn aku,terjah la 100penulis ....kt situ de lagi details sal '50 bloggers diperlukan' nie k..
hope korg enjoy la k..tata~~~~

:: AKU BUKAN KAWAN YANG BAIK ::

setiap manusia buat silap...aku lagi byk bt silap..olwez wat silap...disbbkan silap aku,skunk aku hilang pengajian aku...aku benti kolej...aku tgglkan mereka tnpa sepatah kata...lau tak da nk grade sme2 ngn kwn2 aku kt kolej tu...aku sedar aku salah...aku sentiasa mencari kesalahan org lain sedangkan aku tak penah cuba baiki diri aku sendiri...sooo,terimalah akibatnye!!!




aku penah menyayangi mereka...dan aku sentiasa menyayangi mereka...tp kdg2 aku abaikan mereka...aku tinggalkan mereka...tak penah sekali pun aku mengucapkan 'TERIMA KASIH' kpd mereka kerana sudi menerima kehadiran aku dlm idup mereka biar pum mereka tidak mengenali aku...mereka amat baik...sentiasa amek berat sal aku...mkn aku pom dorg take care gak...stdy...family...YA ALLAH..sungguh aku merindui mereka...aku tak kisah lau mereka sdh hilang kepercayaan terhdp aku..aku terima kerana sume itu kesalahan aku...aku yang mengundang kebencian di hati mereka terhadap aku...aku tak penah bersyukur mendapat mereka...aku lupa...terlupa betapa berharganya mereka di hati aku...betapa berharganya mereka dalam idup aku..bkn aku tak dpt idup tanpa mereka tapi kenangan bersama mereka sentiasa bersama aku...sungguh aku menyayangi mereka..aku terlupa menghargai mereka...percaya atau tidak,aku sedang menangis sekarang kerana terlalu merindui mereka...setiap kali aku merindui mereka,hanya gambar2 bersama mereka aku tatapi...itu saja pengubat rindu aku terhadap mereka...benar aku rindu..sungguh aku rindu...teramat2 rindu...

aku ingat lagi...ade sekali tu aku dmm pns...teramat pns...smpai dorg tkot nk sentuh aku..mlm tu,dorg risau..dorg tukarkan baju aku..termasuk za yg penah aku khianati dlu...zira buatkan aku susu...ayu picitkan kepala aku..kak long teman aku tdo...mereka jaga aku..btl2 jaga...tp bile ayu demam..aku tak peduli pun..sekadar bertnya keadaan die..sme gak bile kak long ngn zira dmm...KEJAM nye aku!!!tak penah menghargai harta terhebat dlm idup aku...kenapa aku tak ley nk wat cm dorg wat kt aku???

aku kini sendiri meniti hari demi hari mengharungi kesakitan ni...kalau ade dorg aku takan mcm nie..aku takan sakit teramat mcm nie..lau sakit sekalipun,dorg akn take care sal aku...
tapi aku sedar aku bukanlah kwn yg baik utk mereka...semoga mereka sentiasa gembira dengan idup mereka...aku sentiasa mendoakan mereka...

tujuan aku tulis note ni hanya sekadar mengenang kisah lalu yang meninggalkan kesan terhebat dlm idup aku...mungkin akn aku ingat utk selama2nya...tp aku bangga aku buat silap bab aku dpt buat pengajaran pd diri aku...

SALAM RINDU & SAYANG buat :

Norhidayah Abd Rahman a.k.a AKAK

Nuur Hayati Mustapa a.k.a KAK YONG

Azira Abd Latif a.k.a ZIRA

Maisarah Yunus a.k.a SYEROH

Mira Hasmira Karim a.k.a MIRA
&
Zahidah Zainal a.k.a ZA

 MEREKA ADALAH YANG 
TERHEBAT & TERBAIK
DALAM IDUP SAYA!!!

video

:: Kerinduan terubat jua walaupun hanya di alam maya ::

setelah bertahun2 mencari..
at last aku jpe gak fb die..smlm..21 oktober 2010...
msing2 nk menitiskan air mata sudaa...
hahahahha!!!
rindu seyh!
lame giler ta jpe die..die la yg plg byk tlg aku mse skola teknik dlu..
teramat2 baik die ne!!!!
syg gler ouh kat die!
disebabkan die tggi dari aku,aku da anggp die cam kaka aku sudaa~~~
gler ta cye ahhh kmen2 ngan die smlm..
smpai la skunk nie..
tak bes2 g duk kmen..
duk ingt kenagn dlu2...
wahhhh~~~

RINDU-SERINDU RINDUNYER TAU DAK???
http://www.emocutez.com

kawan setia OUR STORY